Er is meer te kiezen in zorg en welzijn dan je denkt. Lees de verhalen van onze collega's over hun vak en ontdek welke functies en opleidingen bij jou passen.
Als fysiotherapeut bouw je een band op met cliënten, vooral bij intensieve revalidatietrajecten leer je de cliënt echt goed kennen. De meeste cliënten komen via het ziekenhuis bij ons in het Geriatrische Revalidatiecentrum. Ze zijn soms volledig afhankelijk van anderen. Bij deze personen kun je veel betekenen. Het is dan ook geweldig als de cliënt weer zelfstandig naar huis gaat. Ook is het gewoon leuk om met ouderen te werken. In mijn vrije tijd ben ik leider en bestuurslid bij een jeugdvereniging. Op mijn werk ben ik vooral bezig met ouderen. Het is voor mij de perfecte combinatie.
Lees meer...In vier weken tijd ben ik tijdens mijn start als basisarts verliefd geworden op de ouderenzorg. Het raakte mij dat je zoveel kunt betekenen voor mensen in hun laatste levensfase zowel in het verpleeghuis als thuis. Inmiddels werk ik al een aantal jaar bij Land van Horne, eerst als basisarts en vanaf 2018 als specialist oudergeneeskunde.
Lees meer...Ik ben afgestudeerd aan de toneelschool maar inmiddels verzorgende IG bij Nedermazehof. Na de theaterschool moest ik realistisch blijven, daar was helaas weinig toekomstperspectief. En toen heb ik de stap naar de zorg gezet omdat dat ook bij mij past. Mijn vader heeft altijd op de ambulance gereden en mijn moeder was verpleegkundige. Je kunt dus wel zeggen dat ik uit een echt zorggezin kom. De keuze voor de zorg was dus niet zo moeilijk. Ik heb mij gewoon aangemeld, wie niet waagt, wie niet wint. En inmiddels ben ik dus afgestudeerd verzorgende IG en zit ik op mijn plek in Nedermazehof.
Lees meer...
Ik was 31 jaar toen ik in de zorg ging werken. Nu denk ik: was ik maar veel eerder in de zorg gaan werken. Onbewust heeft de zorg altijd in mij gezeten. Ik ben een pittig persoon, maar ik help ook graag mensen. Ik werk alweer 16 jaar bij Land van Horne en in deze tijd heb ik alle kansen gekregen. Ik begon als helpende en ben doorgegroeid naar zorgcoördinator en verpleegkundige. De opleidingen Verzorgende IG, EVV (Eerstverantwoordelijke) en Verpleegkunde heb ik succesvol afgerond. Daarnaast heb ik ook een diploma voor casemanager.
Lees meer...Dat ik in de zorg zou gaan werken, kwam niet als verrassing. Het zit in mijn familie. Wat ik zo leuk vind aan werken in een ouderenorganisatie is de samenwerking met collega's. Ik sta er als dokter niet alleen voor. Ik heb overleg met verpleegkundigen, fysiotherapeuten, psychologen en andere collega's. Je doet het echt samen! Ook het contact met de cliënt en familie maakt mijn vak mooi. Het is fijn om mensen echt te leren kennen.
Lees meer...Werken in de zorg is bij ons team met de paplepel ingegoten. We gingen al van kleins af aan op bezoek of meehelpen in het bejaardenhuis. Zes jaar geleden begonnen wij als team op een PG woongroep van acht cliënten, waar wij nog steeds elke dag een feestje maken.
Lees meer...Ik werk alweer 6 jaar in de zorg. Tijdens mijn BBL-opleiding Verzorgende IG heb ik voor het eerst gewerkt in de zorg. Dit was geweldig! De band die je opbouwt met ouderen is bijzonder. Tijdens mijn stage kwam ik erachter dat werken met deze groep erg speciaal is. In plaats van 'dankjewel' krijg je een glimlach of een glinstering in hun ogen. Dementie kan allerlei gedragsveranderingen met zich meebrengen, zoals weerstand en boosheid. Ik zie het dan ook als uitdaging om hier op een professionele wijze mee om te gaan.
Lees meer...Ik ben 73 jaar en werk nog steeds in de zorg. Officieel ging ik vijf jaar geleden met pensioen, maar ik ben nooit gestopt met werken. Ik heb 45 jaar als verpleegkundige gewerkt, maar sinds enkele jaren ben ik verzorgende IG en houd ik mij vooral bezig met de dagelijkse verzorging van mensen. Volgens mijn contract doe ik dat vier uur per week, maar soms werk ik wel 30 of 40 uur om alle gaten op te vangen in het rooster. Een sportschool heb ik dus niet nodig.
Lees meer...Persoonlijke zorg trok mij niet zo aan, dus toen kwam ik al snel uit bij ergotherapie. Het beroep is erg divers: jongeren, ouderen, kinderen, het kan allemaal. Maar de basis is om te zorgen dat mensen zo zelfstandig mogelijk kunnen blijven en de kwaliteit van leven kunnen behouden.
Lees meer...De functie van een wijkverpleegkundige is heel divers. Wat ik er zo mooi aan vindt is het handelen met een concreet doel. Ik houd regie over het zorgproces om ervoor te zorgen dat een cliënt zo lang mogelijk zelfstandig thuis kan wonen. Daarbij ben ik niet zozeer fysiek aan het zorgen, maar kijk ik vooral naar iemands mogelijkheden en die probeer ik te benutten. Bijvoorbeeld door de inzet van hulpmiddelen. Zo heb ik onlangs de druppelbril ingezet bij een cliënt. Na een eenmalige uitleg kon zij zelf haar ogen druppelen. Ze kwam laatst nog even langs om te vertellen hoe blij ze hiermee was. Ze had niet gedacht dat ze het zelf kon. Zo'n reactie geeft mij echt voldoening!
Lees meer...Als student aan de opleiding Food Design and Innovation wist ik al snel dat ik me verder wilde verdiepen in diëtetiek. Via een omweg ben ik dan ook deze opleiding gaan volgen en daar heb ik nooit spijt van gehad. Bij Land van Horne ben ik begonnen op de afdeling Somatiek van zorgcentrum Martinus en afdeling Revalidatie. Nu behandel ik ook de cliënten van de afdeling Huntington, de afdeling Somatiek en de cliënten van de eerstelijnszorg. Ik heb veel uitdaging op de afdeling Huntington. Samenwerken in een multidisciplinair team en de uitdagingen van het ziektebeeld spreken me erg aan.
Lees meer...Na de opleiding Helpende, ben ik de kappersopleiding gaan volgen. In 2018 kwam ik op het punt dat ik mezelf verder wilde ontwikkelen en toen ben ik van het kappersvak
teruggegaan naar de zorg. Dat was de beste keuze!
Wat ben ik blij om weer terug te zijn in de zorg, nadat ik enkele jaren heb gewerkt in het bedrijfsleven als receptioniste. Bij Land van Horne ben ik begonnen in de huishouding bij mensen thuis. In de huishouding heb ik een tijdje meegelopen met een individuele begeleider en zo ben ik uiteindelijk in deze functie gerold. Ik doe het nu alweer 4 jaar en het bevalt mij nog steeds ontzettend goed.
Lees meer...Nadat ik 8 jaar in het ziekenhuis heb gewerkt als verpleegkundige, ben ik aan de slag gegaan als wijkverpleegkundige in de thuiszorg. Eerst bij een andere organisatie en nu bijna 4 jaar bij Land van Horne. Als wijkverpleegkundige heb ik meer tijd voor mijn cliënten en meer een-op-een contact.
Lees meer...Na 25 jaar ziekenhuiservaring als verpleegkundige, heb ik twee en half jaar geleden de switch durven maken naar de thuiszorg. Dit heeft me meer rust en regelmaat gegeven. In de thuiszorg kan ik er zelf voor zorgen dat ik mijn tijd bij de cliënt thuis zo goed mogelijk benut.
Lees meer...Het beeld dat ik in de eerste instantie had van de ouderenzorg is in werkelijkheid veel beter. Ik had niet verwacht dat ik met zo veel verschillende doelgroepen zou werken. Als ergotherapeut behandel ik eerstelijnscliënten, cliënten met de ziekte van Huntington, verpleeghuis- en oncologische cliënten. Ieder persoon heeft zijn eigen ziektebeeld en zorgvraag, dat maakt mijn werk uitdagend.
Lees meer...Laatst sprak ik de echtgenoot van een vrouw met dementie die hier woont. Door de ziekte is het voor hem moeilijk met haar te communiceren. Als medewerker welzijn besteed ik aandacht aan muziek en dat heeft het echtpaar enorm geholpen. Door muziek kan hij weer even contact maken met haar zoals ze vroeger was, vertelde hij. Dat geeft mij zo'n kick.
Lees meer...Vroeger wilde ik altijd kapster worden, maar dat raadden ze me af vanwege gezondheidsklachten. Ik ben de opleiding Helpende gaan doen. Omdat het zo goed ging, heb ik na deze opleiding direct doorgeleerd voor Verzorgende IG en Verpleegkundige. Tijdens mijn eindstage kwam ik op de Huntingtonafdeling van Land van Horne terecht en dat beviel mij zo goed, dat ik daar gebleven ben.
Lees meer...Ik werd net nog zuster prinsesje genoemd door één van de bewoners van het zorgcentrum. Hij zei: "Jij bent toch nog geen veertig?" We hebben er samen hard om moeten lachen. En dat vind ik ook zo mooi aan het werken in de ouderenzorg.
Lees meer...Tijdens de opleiding Doktersassistent kwam ik erachter dat ik behoefte had aan meer verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Het werk van een ergotherapeut voldoet aan deze aspecten. Voor mij was dan ook de opleiding ergotherapie een logische vervolgstap.
Lees meer...Ik ben teamleider van de voedingsdiensten in de (woon)zorgcentra St. Elisabeth, St. Charles en St. Joseph. Wij verzorgen het eten voor de cliënten. Daarnaast komen er mensen uit de omgeving en het dorp bij ons langs. Ze eten graag bij ons en wij vinden het belangrijk onze gasterijen een buurtfunctie te geven.
Lees meer...Dit werk raakt me. Ik doe het met een lach en een traan. Als wijkverpleegkundige in de thuiszorg bouw ik een band met mijn cliënten op omdat ik ze langere tijd volg. Vaak willen mensen tot het laatst toe thuis blijven wonen en ik begeleid ze daarbij. Soms is dat best emotioneel.
Lees meer...Vanuit mijn persoonlijke situatie heb ik in de loop der jaren steeds meer interesse ontwikkeld voor mensen met de ziekte van Huntington, een erfelijke hersenziekte. Ik wil graag bereiken dat mensen overal in de provincie de juist zorg weten te vinden en krijgen. Als projectleider Huntington ben ik mede verantwoordelijk voor het opzetten van een kenniscentrum voor deze doelgroep.
Lees meer...Ik heb jaren in de horeca gewerkt tot dat een vriendin zei, je moet eens bij Land van Horne kijken, daar hebben ze banen die jij leuk vindt. En ze had helemaal gelijk, ik werk inmiddels ruim 7 jaar in de zorg en het is helemaal mijn ding.
Lees meer...Ik ben de zorg ingegaan door mijn zus, zij werkte als ziekenverzorgster in een verpleeghuis. Als ze thuis kwam van haar werk werd ik altijd geboeid door haar verhalen. Als 16 jarige jongen besloot ik haar achterna te gaan naar hetzelfde verpleeghuis.
Lees meer...